Connect with us

Jovanoviç cmend Serbët, shiqone çka i thotë Vuçiqit në fytyrë: Ti me ni vakt thoje se ke mi vr.a 100 muslimanë, por

Lajme

Jovanoviç cmend Serbët, shiqone çka i thotë Vuçiqit në fytyrë: Ti me ni vakt thoje se ke mi vr.a 100 muslimanë, por

Kryetari i Partisë Liberale Demokratike në Serbi, Çedomir Jovanoviq ka thënë se Serbia nuk ka forcë të pranojë që gje nocidi u krye në Srebrenicë.
Ai ia kujtoi Vuçiqit frazat kr iminale të vitit 1995, të tilla si “njëqind myslimanë për një serb të vr arë”. Jovanoviq tha se Vuçiqi do të donte ta kthente kohën pas, transmeton Express.

“Aleksandar Vuçiq do të jepte gjithçka në botë që të ishte në gjendje ta kthente kohën në atë 11 korrik 1995, ta ndërronte fjalorin që u shqiptua si ‘njëqind myslimanë për një serb të vr arë’, por koha nuk mund të kthehet prapa”, tha Jovanoviq.

Ai vlerësoi se Serbia nuk ka forcë taë dalë nga “balta e gjallë e keqe dhe e përgj akshme që ajo ka gatuar vetë”.

“Derisa ato fjali të shqiptohen dhe të pranohen, populli ynë nuk do të gjejë paqe dhe Srebrenica do të jetë një vend tubimi jo vetëm për nderim të vik timave, por edhe një vend tubimi si shprehje e demonstratës dhe gatishmërisë për të mbijetuar dhe për të mos u dorëzuar”, theksoi Jovanoviq.

“Vr isni një serb dhe ne do t’i vr asim 100 myslimanë”, ishte shprehja e famshme k rim inale e Aleksandar Vuçiqit më 20 korrik 1995, asokohe sekretar i Partisë Radikale, ndërsa sot President i Serbisë.

Continue Reading
To Top