Connect with us

Dokument/Anketa: Pse vallë votat e Lëvizjes Besa vetëmse shkojn në të mirën e BDI-së

Lajme

Dokument/Anketa: Pse vallë votat e Lëvizjes Besa vetëmse shkojn në të mirën e BDI-së




Kur na ndajn edhe pak ditë deri në nisjen e fushatës për zgjedhjet lokale të 17 tetorit, Instituti për hulumtime Politike dhe Qeverisje të Mirë ka publikuar anketën e fundit me çka paraqet fitues VMRO DPMNE në bllokun politik maqedonas, ndërsa fitore të ASH në bllokun politik shqiptar.




Në pyjetjen se për cilën parti do të votoni në zgjedhjet e ardhshme, 14.7 e të anketuarve janë përgjigjur për LSDM, 16.3 për VMRO DPMNE, 6.1 përqind e të anketuarve janë përgjigjur pozitivisht për BDI, ndërsa për Aleancën për shqiptarët 6.5 perqind e të anketuarve.

Ndër tjera shihet qartë se si votat e Lëvizjes Besa, vetemëse e fuqizojnë BDI-në në komuna, pse vallë Besa e prish pazarin e rrëzimit të BDI-së.

Anketa janë zhvilluar edhe për komunat Shkup, Tetovë, Gostivar, Kumanov, Strugë.
Sipas kësaj ankete në Tetovë udhëheq Vullnet Murseli nga koalicioni ASH/AA kundrejt kandidates aktuale Tetuta Arifi nga BDI.




Në Gostivar, bindshëm anketa thotë se mbështetje ka Arben Taravari kundrejt të githë kandidatëce tjerë.

Edhe në Strugë, kjo anket e nxjer humbëse kryetarin aktual Ramiz Merko, derisa fitues e nxjerr koalicionin ASH/ Alternativa që në ketë komunë garon me Idri Istrefi.




Continue Reading
To Top